Salom: “Avrupa Yahudi Kongresi: ´´Lavrov´un Nazi benzetmeleri utanç verici”

Lavrov çarşamba günü, ABD’nin “Rus sorununu” çözmek için Avrupa devletlerinden oluşan bir koalisyon oluşturduğunu iddia etti ve bunu Hitler’in Avrupalı Yahudileri ortadan kaldırmaya çalışmasına benzetti.

EJC Başkanı Ariel Muzicant, “Bakan Lavrov’un demokratik ülkelerden oluşan bir koalisyonun eylemleri ile Hitler’in altı milyon Yahudi’ye zulmü arasında yaptığı bu utanç verici karşılaştırma bizi şok etti. Bu, en temel düzeyde Holokost çarpıtmasıdır. Lavrov’u özür dilemeye ve bu yorumları geri çekmeye çağırıyoruz. Bakanın Hitler referanslarını ilk kez kullanışı değil. Bu sona ermeli. Önümüzdeki günlerde Uluslararası Holokost’u Anma Günü’nü, Kızıl Ordu’nun Auschwitz’i kurtardığı günü kutladığımız için, Holokost kurbanlarının hatırası asla bu kadar korkunç bir şekilde kullanılmamalıdır” ifadelerine yer verdi.

Almanya, Lavrov’un açıklamalarının “korkunç” olduğunu belirtti.

Berlin Büyükelçisi Steffen Seibert, “Buradan çıkarılacak tarihi ders şu: Rusya’nın Ukrayna’daki savaş suçları ne unutulacak ne de cezasız kalacak” dedi.

İsrail de Lavrov’un sözlerinin “kabul edilemez” olduğunu dile getirdi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, “Hitler’in Yahudileri katletme planıyla güncel olayları karşılaştırma veya ilişkilendirmesi tarihi gerçeği çarpıtır, ölenlerin ve hayatta kalanların anısına saygısızlık eder” dedi.

related

Subscribe to the EJC newsletter

Get the EJC newsletter, including the latest statements and news from the European Jewish communities, direct to your inbox.

European Jewish Congress will use the information you provide on this form to contact you. We will treat your information with respect and will not share it with others. By clicking Subscribe, you agree that we may process your information in accordance with these terms.

browse by community